1/1

Woodland Residences in Shropshire

The proposal includes three woodland residences designed to blend into the shadow and nature of this woodland site accessed from an existing road.

Each of the three residences have their own design conceptually aimed at writers, artists and creatives.

The designs protrude over the sloping landscape and respond to their orientations allowing light in in different ways. Blackened timber cladding is used to allow the buildings to blend into the shadow of the woodland under the tree canopy. Timber decks are proposed to the outside of each of the residences with integrated hot-tubs in the landscape.

The indoor/outdoor connection is created with full height doors and views over the sloping woodland landscape.

Our role is for full design services and specifications as well as assistance during construction.

Planning application submitted January 2019.

© by Beacham Architects Ltd

mike@beacham.archi 07795820508

Beacham Architects LTD, Studio 13 The Gantry, Here East, London E15 2HB