Ghants Hill Semi Detached Transformation

The design for this extension and refurbishment aims to meet the needs and requirements of the family of 5 who will be moving into the completed house as their forever home. Proposals include ground floor, first floor and loft extensions.

The existing semi detached Edwardian House requires full refurbishment including all new electrics.

The ground floor rear and side extensions create a new double height kitchen, living dining space at garden level. View to the large trees in the rear garden are maximised by glazing and solar gains are passively reduced in the summer by solar shading integrated into the design.

The new kitchen, living, dining space is double height and includes a large kitchen island, joinery wall with woodburning stove, window seat and children's reading ledge. The interior uses natural finishes referencing the existing house and the garden for continuity.

A new study space is created in the first floor extension with a full joinery wall and views to the garden.

A master suite with walk-in wardrobes and ensuite is provided in the new loft extension as well as an additional bedroom.

Our role is for holistic design services including interior design and specifications and design management during construction.

Confidential construction budget, construction due to start April 2019.

© by Beacham Architects Ltd

mike@beacham.archi 07795820508

Beacham Architects LTD, Studio 13 The Gantry, Here East, London E15 2HB